chewpakka

Alla inlägg under augusti 2012

Av Lisa Pedersen - 23 augusti 2012 19:08

Har gjort denna maträtt ett par gånger och den är sjukt god! Hittat på själv så inga exakta mått tyvärr.. Ska försöka så gott det går :)


1 fläskfilé
1 gul lök
Smör att steka i
Kryddor (jag använde salt, paprikakrydda, lökpulver och chilipulver)
Grädde
Tomatpuré
Sambal oelek ca 1 matsked


1. Hacka löken och stek en stund i smör.
2. Skär fläskfilén i mindre bitar och stek tillsammans med löken tills den är genomstekt. Krydda fläskfilén medan den är rå i stekpannan.
3. Tillsätt grädde, tomatpuré och sambal oelek.
4. Låt koka en stund på mellanvärme och servera med en sallad! Mums ;)

Av Lisa Pedersen - 23 augusti 2012 12:05


Testade att göra smulpaj med blåbär och vaniljsås i förrgår.. Blev la sådär! Ni får receptet iallafall :)


Smulpaj

  • 400 gram blåbär
  • 75 gram smör
  • 2 ägg
  • 4 dl hackade hasselnötter

• Sätt ugnen på 200 grader.
• Smörj en ugnssäker form och häll i bären.
• Smält smör och blanda i ägg och hasselnötter så det blir en deg.
• Lägg degen över blåbären och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills pajdegen fått en gyllene fin färg.


Receptet hittade jag HÄR Skippade dock kanel/kardemumma vilket nog var synd eftersom min smulpaj knappt smakade något haha. Jaja.. Bättre lycka nästa gång! Vaniljsåsen var däremot väldigt gooood :)


Vaniljsås

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 äggulor
  • eventuellt lite sötningsmedel

• Använd 1 dl av grädden och häll ner i en kastrull tillsammans med vaniljpulver. Låt koka under omrörning och ta sedan bort kastrullen från plattan och låt svalna.
• Vispa äggulorna medan grädden svalnar. Tillsätt eventuellt lite sötningsmedel.
• Blanda äggulorna med vaniljgrädden. Sjud vaniljsåsen försiktigt på låg värme under vispning tills den tjocknat något. Ta vaniljsåsen från värmen och häll över i en skål. Låt kallna.
• Vispa upp resterande grädde och häll ner i vaniljsåsen.


Receptet hittade jag HÄR Mums!

Av Lisa Pedersen - 21 augusti 2012 15:08


Denna pytt med renskav har jag gjort ett inlägg om en gång innan men nu gör jag det igen...


Recept


Smör att steka i

1 paket renskav (240 g)

1 zucchini

1 gul lök

1 röd paprika

1 stor tomat

Salt och peppar

Flingsalt


1. Skala och tärna alla grönsaker.

2. Stek grönsakerna i smör tills de mjuknat något.

3. Stek renskavet i smör i en annan stekpanna, krydda med lite salt och peppar.

4. Blanda grönsakerna och renskav, toppa med flingsalt!

5. Servera såklart! Puss


Av Lisa Pedersen - 21 augusti 2012 11:34


Idag bakade jag scones till frukost! Helt okej brödersättare!


Recept - 6 st scones


4 ägg
1 dl grädde
0,5 dl creme fraiche
2,5 dl pofiber
2 tsk bakpulver
0,5 msk fiberhusk
salt
 
Vispa ihop ägg, grädde och creme fraiche. Vispa sedan i resten av ingredienserna och låt stå i 15 minuter.
Klicka ut på en plåt och in i ugnen - 200 grader i ca 20 minuter!
 
Av Lisa Pedersen - 20 augusti 2012 12:01

 


Var så sjukt sugen på champinjonsoppa så jag gjorde det till frukost haha!


   Recept

 

  • Smör att steka i
  • Ett gäng stora champinjoner (jag hade typ...10 kanske eller nåt! Inte så noga)
  • 1 gul lök
  • 1 msk kantarellfond (Hade inget annat, men det blev gott)
  • 5 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar

1. Hacka och stek löken i smör.

2. Hacka champinjonerna och stek med löken tills de fått lite yta.

3. Häll över kantarellfond och vatten - koka i 15 minuter.

4. Mixa med stavmixer.

5. Häll över grädden och koka upp.

6. Avsluta med salt och peppar och servera!


Av Lisa Pedersen - 19 augusti 2012 12:34


Jag tycker att svartvitt är så himla fint! Hittade dessa fina klänningarna på www.topshop.com   VILL HA!


1. Hittar ni HÄR

2. Hittar ni HÄR

3. Hittar ni HÄR  Såg att Kenza hade köpt denna klänningen!

Av Lisa Pedersen - 19 augusti 2012 11:34

Flera har frågat på Instagram vad det är för gott jag har på laxen och svaret är Cantadou vitlök och örter! Det är bara att lägga den tinade laxen i en form, salta och peppra lite, och smeta på Cantadou! Finns många olika smaker men jag gillar vitlök och örter bäst. Sedan in i ugnen 200 grader i ca 15 minuter! Klart :) Enkelt och gott!

Av Lisa Pedersen - 18 augusti 2012 16:31

Har kollat länge efter fläsksvålar och idag såg jag att de fanns på ICA i Nödinge. Var ju självklart tvungen att köpa en påse och smaka direkt när jag kom hem! Provluktade när jag öppnade påsen och det luktade verkligen RÖV!!! Tur att jag vågade smaka för de var sjukt goda!!! Yay

Presentation


Hej!

Lisa heter jag och är 22 år. Äter enligt LCHF (Low Carb High Fat) sedan 2:e april 2012 och har hittills gått ner 10 kg. Kommer genom min blogg dela med mig av trevliga recept samt massa annat som händer i mitt liv. Hoppas kunna inspirera andra til

Kategorier

Gästbok

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards